Обращение запорожцев к Порошенко!

Обращение запорожцев к Порошенко!
Обращение к Президенту Украины представителей запорожской территориальной громады.

Президенту України
Порошенко П.О.
01220, Київ, вул. Банкова, 11
З В Е Р Н Е Н Н Я
про порушення конституційних прав членів територіальної громади у м. Запорiжжi

Шановний Петре Олексійовичу!
До Вас, як до Гаранте конституційних прав та свобод громадян України звертаються представники Запорізької територіальної громади.
Ми вкрай стурбовані ситуацією, яка склалася в м. Запоріжжі у відносинах мешканців міста та ПАТ «Запоріжгаз».
Численні зловживання службовим становищем посадових осіб ПАТ «Запоріжгаз» та ТОВ «Запоріжгаз Збут», корупційні дії, розкрадання державного майна та інші злочинні прояви обурюють громадян та викликають великий суспільний резонанс.
Зафіксовані систематичні прояви організованих злочинних угрупувань, які діють в ПАТ «Запоріжгаз», ТОВ «Запоріжгаз Збут» та зловживають монопольним становищем у взаємовідносинах з мешканцями міста, вимагають хабарі за рішення будь-яких питань, які входять до повноважень ПАТ «Запоріжгаз» та ТОВ «Запоріжгаз Збут».
Тисячі запоріжців безпідставно відключені від газових мереж, з порушенням норм діючого законодавства та піддаються відвертому шантажу та залякуванню з боку керівництва газопоставляючого підприємства.
Непоодинокі випадки, коли працівники ПАТ «Запоріжгаз» навмисно створюють аварійні ситуації, пошкоджують газове обладнання, що призводить до витоку газу. Такі дії можуть мати непередбачувані наслідки. Трагедія у м. Дніпро, коли у 2007 році загинуло 23 наших співвітчизника на пам’яті громадян. Такий стан справ є неприпустимий і вимагає негайного як Вашого втручання так і правоохоронних органів України.
Також, нам не зрозуміло, яким чином газорозподільні мережі та обладнання було передано в управління чотирьом кіпрським підприємствам які безкоштовно експлуатують газові мережі, не вкладають кошти в їх розбудову та сталу експлуатацію і в той же час займаються розкраданням державного майна та шантажують мешканців міста.
Нагадуємо, що згідно ст. 41 Конституції України, громадяни, для задоволення своїх потреб можуть користуватися об’єктами права державної та комунальної власності відповідно до Закону.
Згідно ст. 13 Конституції України, кожен громадянин має право користуватися природними об’єктами права власності відповідно до закону. Власність зобов’язує. Власність не повинна використовуватися на шкоду людині і суспільству. Держава забезпечує захист прав усіх суб’єктів права власності і господарювання, соціальну спрямованість економіки. Усі суб’єкти права власності рівні перед законом.
З огляду на вищевикладене та у зв’язку з тим, що носієм влади в Україні є народ, який здійснює владу безпосередньо через органи державної влади та органи місцевого самоврядування та гарантом захисту наших прав є Ви, шановний Петро Олексійовичу, просимо:
1. Негайно втрутитися в дану ситуацію, створити міжвідомчу групу з працівників Генеральної Прокуратури України та НКРЕКП з метою розслідування зазначених фактів та притягнення винних до відповідальності відповідно до вимог чинного законодавства.
2. Негайно надати доручення НКРЕКП в межах своїх повноважень, у зв’язку з численними та грубими порушеннями умов та правил ліцензійної діяльності ввести зовнішнє управління з боку держави та припинити розкрадання державної власності, одним з власників яких є територіальна громада м. Запоріжжя.

Щиро віримо, що Ви, як Гарант Конституції України, зможете навести лад на українській землі при підтримці громадян країни.
Ключевые теги:


Рекомендуем посмотреть:


Добавление комментария

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Полужирный Наклонный текст Подчёркнутый текст Зачёркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылкиВставка защищённой ссылки Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Преобразовать выбранный текст из транслитерации в кириллицу Вставка спойлера

Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:


Новости сайта в формате RSS Твиттер Facebook Digg Stumbleupon В закладки! Дополнительно!